Kako smo se projekta lotili?

IZZIV

Naročnik Lo Conte, veliki italijanski prehranski koncern, je želel adventno promocijo linije posebnih vrst moke Le farine magiche in dekoracij Decorì v obliki adventnega koledarja za družbene medije. Recepte je želel prikazati čim bolj praznično.

CILJNA SKUPINA

Uporabniki družbenih omrežij podjetja.

KAJ SMO NAREDILI

Razvili smo sladke in slane recepte za vsak adventni teden in za vse predvidene praznike: piškote kot darilo, makrone kot dodatek za sedežni red, lične mini pite z različnimi nadevi in dekoracijami ter slan pan brioche za silvestrsko zabavo. V receptih smo uporabili izdelke naročnika in jih na končnih fotografijah prikazali v žlahtnih prazničnih prizorih, v obliki daril pod smreko ali na praznično okrašeni mizi.

NASVETI IN ZVIJAČE

Pri receptih smo upoštevali italijanske prehranske in praznične navade. Te predvidevajo, da se za praznike v velikem številu in po večkrat zberejo pri sorodnikih doma in se družijo ob dolgih družinskih obedih. Ob tem si med seboj pomagajo tako pri kuhi kot pri strežbi. Pri predstavitvi bolj zapletenih receptov smo poskrbeli za natančne opise in fotografije. Jedi smo prikazali tako, da so si jih uporabniki že lahko predstavljali na svoji domači mizi, kako bodo z njimi poželi navdušenje vseh gostov.

REZULTAT

Interaktivni adventni koledar s prazničnimi recepti.

NAROČNIK

Ipafood Srl, Italija.