Zakaj izdelovati lastno vsebino za družbena omrežja

Veliko community managerjev prisega na fotografije, ki jih lahko poiščemo v legalnih bazah na internetu in so brezplačne ali pa za njih odštejemo nekaj evrov. Večina teh generičnih stock photos je profesionalnih, izbiramo lahko med najrazličnejšimi motivi, fotografijo le še obdelamo in to je to. Cel postopek je hitro izvedljiv in cenejši, kot če bi vsebino izdelovali sami. A zadeva ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled. Prepričani smo, da veliko večjo vrednost prinesejo vsebine, ki jih izdelamo sami in po lastni zamisli.

Zakaj?

  1. Fotografije, ki jih posnamemo sami, so pozicionirane tako, da imamo prostor za slogan ali napis točno tam, kjer si želimo. Poskrbimo lahko, da so barve ustrezne, se celo ujemajo z barvami podjetja. Vsebino lahko ustvarimo takšno, da popolnoma ustreza našim zahtevam in se v celoti sklada s celostno podobo podjetja ali znamke

          

  1. Vsebina, ki jo tržimo in delimo na družbenih omrežjih, pa naj so to video posnetki, članki, fotografije, grafike, itd., odseva naše vrednote. S tem sporočamo mnogo več, kot se zavemo – kdo smo, koliko truda smo pripravljeni vložiti v svojo storitev, kako cenimo ugled svojega podjetja ali organizacije v okolju v katerem delujemo. Redno objavljanje kvalitetne in relevantne vsebine je pot do izgradnje zaupanja vredne znamke.

  1. Na lastne fotografije ali posnetke lahko umestimo naše izdelke, ki jih stranke in kupci prepoznajo, uporabljajo. Na te produkte morda začnejo gledati drugače, ko jih vidijo v profesionalno posneti fotografiji ali video posnetku. To je tudi priložnost, da pokažemo inovativne načine uporabe, priročne namige ali manj znane funkcionalnosti našega produkta.

 

  1. Če sami izdelujemo vsebino, lahko poskrbimo, da je le-ta posneta v okolju, v katerem se giba naša ciljna publika, torej v okolju, ki je naši ciljni publiki znano, sorodno, domače. S tem krepimo avtentičnost sporočila, ki ga tržimo. Uporabniki se z našim produktom lažje poistovetijo, saj ta dobi nekakšen zaznamek v njim znanem prostoru in času.

 

Dobro pripravljena in tržena vsebina je močno orodje za ustvarjanje vidnejše in prepoznavnejše znamke, na katero se ljudje odzivajo, orodje, ki ga ne bi smel spregledati noben resen igralec.